sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

3. päivä ja kokkailuretki

Sunnuntai.

Nuhaisen ja vähän huonosti nukutun yön jälkeen heräsimme liian aikaisin. Johtuuko ilmastoinneista, päivän lämmöstä vai mistä, mutta flunssa tuntuu pahenevan. Tänään pitää käydä paikallisessa apteekissa hakemassa yskänlääkettä.

Vietimme laiskan aamun ja menimme aamupalalle vastapäiseen kahvilaan. Söimme vain empanadat, se riitti, ei oikein ollut edes nälkä. Sitten apteekkiin, josta sain yskänlääkettä. Katsotaan auttaako....

Lähtö retkelle oli 11.00. Bussissa saimme kassin, jossa oli essu ja pullo piscoa. Mutta ensimmäisenä ajoimme torille tutustumaan raaka-aineisiin.

Tori oli rauhallinen, pienehkö ja todella siisti. Kuulimme myöhemmin, että se on Liman kallein tori, jossa käy paikallisesti varakasta väkeä, joka hakee hyvälaatuista tavaraa sieltä. Emme myöskään olleet ainoa kokkituristiryhmä, joka tutustui vihanneksiin.

Paikallisen oppaan johdolla kävimme läpi erilaisia vihanneksia ja perunoita. Sitten oli vuorossa hedelmät. Niitä oli erilaisia, joukossa Suomessa harvinaista mutta myös tuttuja hedelmiä. Saimme maistaa osaa niistä. Paikan omistaja taisi olla julkku alallaan, koska hänellä oli metrolehden kansikuva putiikin seinälle, missä hän poseeraa hedelmiensä kanssa. Lehdestä tuttu siis...




Hedelmien jälkeen oli vuorossa kalat ja merenelävät. Kuulimme juttuja mistä kalat tulevat ja näimme erilaisia kaloja, simpukoita ja rapuja.



Raaka-aineisiin tutustuminen oli kivaa, vaikka useimmat niistä olikin tuttuja, mutta joukosta löytyi muutamia, joihin en vielä ollut tutustunut.

Yksi ihmetyksenaihe oli kaakaopapu, jota monikaan ei ollut nähnyt.

Torilta nousimme bussiin ja ajoimme rannalle ravintolaan kokkikurssia varten.


Perillä meitä odotti ravintolan kokki, joka näytti meille, miten Chevicheä tehdään. Saimme myös reseptit mukaan. Saimme maistaa Chevicheä, kun se oli tehty. Hyvää oli ja raakakypsennys tapahtui ihan minuuteissa. Paikallinen lime on tujumpaa kuin meille tuotavat.

Sitten kokki teki perunasta paikallisen alkupalan. Annos näytti tosi kivalta. Resepteistä löytyi vielä lammasruoka-ohje.




Kokin näytettyä 2 annosta, hän poistui ja paikalle tuli juomamestari kertomaan, miten oikein tehdään pisco sour. Kätevästi kävi sekoitus.

Huom. piscon nimi...!

Näytösten jälkeen söimme lounaan. Ensimmäisenä tarjoiltiin pisco sour ja alkupalaksi perunasta tehty kerrosmainen alkupala, jota myös näytöksessä oli tehty. Pääruokana oli lammasta, minkä ohje löytyi resepteistä. Jälkiruokana oli jäätelöä, joka vaikutti itsetehdyltä.



Kaiken kaikkiaan lounas oli hyvä. Kokkikurssi maksoi 144 euroa per nuppi eli me maksoimme siitä 288 euroa kotona ennen lähtöä. Kurssia oli mainostettu meille sillä, että torilta kerätään raaka-aineet, joista sitten itse kokataan ruoat - tämä nyt ei pitänyt paikkansa. Vähän jäi sellainen puolinainen tunne - olisi ollut kiva itse päästä myös kauhan varteen kokeilemaan. Varsinkin kun raaka-aineet olivat todella hyviä ja tuoreita. Lounas tosin oli hyvä, mutta ei nyt kokonaisuutena liki 300 euron arvoinen.

Lounaan jälkeen ajelimme takaisin hotelliin ja lepäilimme loppupäivän.

Kaivoin matkalaukusta huomista varten kaikki kummilapsien lahjat ja pakkasimme ne reppuun odottamaan huomista kummipäivää. Vähän jännittää tai odotuttaa kummilasten tapaaminen.

Menimme aikaisin nukkumaan - aikaero ei vielä ole täysin kunnossa. Iltaisin väsyttää ja aamulla herää liian aikaisin. Kirjoitin blogia ja sitten valot pois! Huomiseen....