keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Saapuminen Cuscoon

Keskiviikko 22.10.2014
Päivän fiilis: pyörryttää

Nukkumaanmeno ei ole helppoa kun koko ajan laskee montako tuntia vielä herätykseen. Kyllä sitä lopulta nukkui, mutta koska herätys oli jo puoli viisi niin aika levoton yö tuli taas ja heräsimme jo ennen neljää. Olimme jättäneet pakkaamisen aamuun, koska nyt oli helppoa vain ottaa kaikki mukaan. Suihkun jälkeen laukkujen kimppuun. Mielenkiintoista oli, että vaikka Kristinan lahjat olivat tulomatkalla täyttäneet matkalaukustani puolet, niin tyhjä tila oli kadonnut jonnekin. Olin siinä luulossa, että nyt on tyhjää laukussa ja voimme ostaa tuliaiset Cuscosta, mutta laukku tuli täyteen vaikka mitään ei vielä ole ostettu. Merkillistä!

Ikkunan takana kukki kaunis puu

Kello 6 oli kokoontuminen hotellin aulassa, jossa meitä odottivat aamiaispussit. Pusseissa oli kinkkuleipä, mehu ja omena. Termareissa oli kahvia ja teevettä. En syönyt leipää, joten omenalla ja mehulla mentiin. Aikaiset aamut eivät ole minua varten. En pääse koko päivänä käyntiin, jos herään liian aikaisin.

Bussissa Tino antoi ohjeita matkaa varten ja näytti muutaman nähtävyyden. Perillä lentoasemalla meitä tuli auttamaan laukkujen kanssa kantajat, jotka veivät isot laukut lähtöterminaaliin. Olimme bussissa saaneet jo boarding passit, joten otimme laukkumme ja aloimme jonottamaan laukkujen jättöön. Vaikka jono näytti pitkältä, niin se eteni nopeasti ja saimme isot laukut lähtemään ruumaan. Sitten menimme vessajonoon ja seuraavaksi ylös kotimaan lähtöihin.
Bussikuskimme joutui työntämään risteysalueelle sammunutta tila-autoa, jotta pääsimme jatkamaan matkaa kentälle
Heti liukuportaiden ylhäällä oikealla oli hierontapiste, missä sai 25 solilla 15 minuutin niskahieronnan. Ei muuta kuin hierontaan. Edellisenä päivänä niskaa ja takaraivoa oli särkenyt eikä parikaan Buranaa ollut auttanut. Syynä niskakipuun olivat varmaan korkea ja kova tyyny sekä yölliset yksisorminaputukset. Olin aivan hyytelönä kun tyttö hieroi niskaani. Bengt kävi kurkkaamassa ja ilmoittamassa, että menee turvatarkastusjonoon. Tino oli käynyt varoittamassa, että jonot turvatarkastukseen ovat pitkät. Ynähtelin, että tulen kohta.

Kun olin maksanut, lähdin etenemään kohti kotimaan lentoja. Jono vain jatkui ja jatkui. Löysin lopulta Bengtin, joka oli jo päästänyt muutamia edelleen odottaessaan minua. Jono liikkui aika ripeästi käytävällä ja pääsimme sisään kotimaan lentoihin aika nopeasti. Ovien toisella puolella vasta possukarsina alkoikin. Pitkä jono ihmisiä kiemurteli köysien välissä. Onneksi meillä oli aikaa. Jono kiemurteli hitaasti ja välillä kotimaan jono pystytettiin kun ulkomaan puolelle menijöitä päästettiin väliin. Yksi tällainen pysähdys tapahtui juuri kun olimme saavuttaneet lipuntarkastusportin. Jouduimme odottamaan ja katsomaan kun ulkomaan lentojen matkustajia tarkastettiin ensin. Lipuntarkastuksen jälkeen pääsimme jonottamaan turvatarkastukseen. Se oli tiukka mutta ei aivan niin tarkka kuin Amsterdamissa tullessa. Ei tarvinnut riisua kenkiä tai tehty ruumiintarkastusta.

Kaikki tämä jonottaminen väsytti ja teki nälkäiseksi. Kun pääsimme tarkastuksista, niin menimme suoraan lähimpään - ja ainoaan? -kahvilaan. Pöydät olivat aika täynnä, mutta jono tiskille ei ollut pitkä. Mietin mitä kaikkea hyvää ottaisimme aamupalaksi. Sämpylät näyttivät hyviltä ja tuorepuristettu mehu, jota siellä tehtiin. Suunnittelin jonossa kokonaista aamiaista, mutta toisin kävi. Jono ei liikkunut juuri ollenkaan ja kello kävi. Kun tuli minun vuoroni esittää tilaus niin unohdin kaiken muun ja ajattelin vain mitä pientä saisin mukaan portille. Portilla pitäisi olla 9.05 ja kone lähtisi 9.50. Pyysin maitokahvin, teen ja pari muffineita. Teen sain heti ja muffinit menivät mikroon - kiva. Mutta maksaminen kesti ja kesti. Tarjoilijat hakivat kassalta vaihtorahoja pöytiin ja kahvikoneen kanssa oli säätöä. Lopulta sain maksettua ja muffinitkin mikrosta, mutta kahvia en meinannut saada millään. Kun lopulta sain sen, niin sitten juostiin kuumien mukien kanssa portille katsomaan, mikä on tilanne. Samoihin aikoihin lähti pari muutakin lentoa Cuscoon, joten portilla oli ruuhkaa.

Joimme kahvit ja teet seisten odottaen käskyä nousta koneeseen.

Meidät vietiin portilta bussilla koneen luokse ja nousimme koneeseen. Meidän istumapaikat olivat rivillä 10 joten olimme aika edessä. Jouduimme jostain syystä odottamaan lähtölupaa ja lähdimme puoli tuntia myöhässä. Heti kun pääsimme ilmaan, laitoin nappikuulokkeet korviin ja äänikirjan käyntiin. Se toimi hyvänä unilääkkeenä ja torkahtelin tunnin lennon Cuscoon. Laskeutumisen jälkeen jouduimme taas odottamaan vartin ennen kuin pääsimme rullaamaan portille ja poistumaan koneesta. Olimme siis melkein tunnin myöhässä.

Näkymiä lentokoneesta
Cusco ilmasta
Cusco ilmasta
Merja odotteli meitä ja ihmetteli mikä meitä oli viivyttänyt. Laukut saatuamme lähdimme pikkubussille, missä oli 26 istumapaikkaa ja meitä oli 30. Osa pantiin taksiin ja ajoimme hotelille, jonne oli noin 15 minuutin matka.

Hotellimme Eco Inn
Matkalaukut olivat jo tulleet ja niitä merkittiin huoneennumeroilla. Laukut toimitettiin suoraan huoneisiin. Me sen sijaan kokoonnuimme baariin jossa saimme kokateetä korkeudesta johtuviin oireisiin. Meille pidettiin info ja täyttelimme lappuja. Huoneen avaimet saatuamme, saimme lähteä lepäämään.

Aulabaari

Meidän huone on 4. kerroksessa ikkunat kadulle päin. Huoneissa on pienet ranskalaiset parvekkeet. Menin heti parvekkeelle ja kuvasin suihkulähteen hotellin edustalla. Hotelli vaikutti heti mukavalta ja siistiltä. Sänky näytti oikein kutsuvalta. Tyynyt olivat paremmat kuin Limassa. Tässä vaiheessa pieni hengästyminen tuntui hassulta. Olin aivan täpinöissäni ja halusin lähteä ulos ostamaan vähän vettä ja etsimään lounasta. Lähdimme ulos ja löysimme pienen kaupan viistosti hotellia vastapäätä. Vettä, sipsejä, keksiä - siinä oli iltanaposteltavat. Oli lounasaika, mutta olo oli alkanut heikkenemään. Päätä särki lievästi ja oli huono olo kun pää tuntui niin kevyeltä ja pyörrytti. Menimme vain hotellin ravintolaan. Ohjeet olivat syödä kevyesti, joten otin kalaa. Bengt söi hampurilaisen, jonka pihvi oli tehty kokolihasta. Ruoka oli oikein hyvää. Sitten mentiin vaakatasoon ja lepäämään. Yritin lukea sähköpostia, mutta olo huononi, joten luovutin ja vedin peiton päälle.

Ravintola ja aamiaishuone
Aula ja vastaanotto
Hotellin edessä oli edullinen ostospaikka, jossa oli pieniä kojuja täynnä tuliaisia...

Nukuimme noin kuuteen ja sitten loikoilimme muuten vaan. Mitään ei jaksanut tehdä eikä ruoka maittanut. Olin varannut klo 19 hotellin spasta hieronnan. Täytyy sanoa, että viime metreillä harkitsin sen peruuttamista, koska pelkäsin etten jaksa olla siellä. Menin kuitenkin.



Spa on hämärä ja rauhoittava. Minut otettiin vastaan ja vietiin pukuhuoneeseen, missä sain ohjeen vaihtaa vaatteeni paperipikkareihin ja kylpytakkiin. Sitten minut vietiin hierontaan.

Hieroja oli pieni perulainen nainen jolla oli erittäin vahvat sormet. Hän aloitti niskasta ja päästä. Sitten hän hieroi pitkään selkää ja hartioita, joista hänen vahvat näpit löysivät useita kipeitä kohtia. Vaikka sattui niin samalla teki hyvää -olin tosi jumissa. Selän jälkeen oli vuorossa kädet ja jalat. Sitten käännyttiin ympäri. Taas aloitettiin päästä johon kuului sekä kasvojen hieronta että pään. Hieroja otti pääni suunnilleen kainaloonsa ja hieroi hiusten seasta sekä kaulasta. Tämä oli paras kohta. Sitten hierottiin kädet ja jalat edestä. Lopuksi hierottiin varpaat ja jalkapohjat sekä erikseen että yhdessä. Tämä oli toiseksi paras kohta.

Hieronnan jälkeen minut jätettiin makaamaan lämpimien peittojen alle ehkä vartiksi. Se oli aivan taivaallista. Lämpö, öljyt, musiikki ja rentoutunut olo. Kun minua tultiin herättämään suihkuun, en olisi halunnut nousta. Olin niin tukka öljyinen, että otin suihkun ja pesin tukan vaikka muuten olisin voinut säilyttää öljyn iholla yön yli.

Paha olo ja päänsärky jäivät hoitopöydälle - kannatti siis ottaa hieronta.

Tunnin Maqhurki-hieronta hotellin asukkaille oli 170 solia. Muuten se olisi ollut 200 solia.

Kello oli jo puoli yhdeksän ja Bengtin olo oli vielä huono, ei siis iltaruokaa vaan nukkumaan ja katsomaan jos seuraava päivä sujuisi paremmin.